Gasztronómiai fesztiválok
Dél-Alföldön

A több, mint két évszázaddal ezelőtt élt híres francia gasztronómus, politikus és író Brillat-Savarin meghatározása szerint "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással". Portálunkon a legnépszerűbb magyar gasztronómiai fesztiválokat gyűjtöttük csokorba régiók szerint. Ezek a leglátogatottab programok a fesztiválok körén belül. Legnépszerűbbek a bor- és pálinkafesztiválok, sörfesztiválok, illetve a halakhoz, húsételekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tésztafélékhez, édességekhez és a szabadtűzön (bográcsban, tárcsán) készült ételekhez kapcsolódó ünnepek, fesztiválok.

Csabai Kolbászfesztivál - Békéscsaba

A csabai kolbászfesztivál Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye, amit a híres hungarikum és Európai Unió által is védett csabai kolbászra alapozva rendeznek meg Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban és környékén.

Tovább a Kolbászfesztivál honlapjára.

Kakasfesztivál - Csanádapáca

Mára már hagyománnyá nőtte ki magát az a gasztro-kulturális rendezvénysorozat, amely minden évben megrendezésre kerül, a Békés megyei Csanádapácán. A Kakasfesztivál minden évben széles programkínálattal, országos hírnevű művészekkel várja a szórakozni vágyókat.

Tovább a Kakasfesztivál honlapjára.

Szarvasi Szilvanapok

A látványkonyhákban és a látványcukrászdában szilva felhasználásával készülnek el az ételek és sütemények. A pálinkaminősítés mellett ebben az évben receptversenyt is kiírtunk, a háziasszonyok által elkészülhetnek a legfinomabb szilvás sütemények.

Tovább a Szilvanapok honlapjára.

Makói Hagymafesztivál

Klasszikus vásári hangulat, gasztronómia ízutazás, szórakoztató programok, helyi termékek és turisztikai szolgáltatások mustrája, lovas sport és a nemzetközi kapcsolatok köré épülő programelemek színesítik a Makói Hagymafesztivált.
A város főterén, az idén szeptember 7-én és 8-án újra megízlelhetjük a hagymás kenyeret, szemügyre vehetjük a térségi termelők portékáit, sétálgathatunk a vásárban,..

Tovább a Hagymafesztivál honlapjára.

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768