Gasztronómiai fesztiválok
Észak Alföldön

A több, mint két évszázaddal ezelőtt élt híres francia gasztronómus, politikus és író Brillat-Savarin meghatározása szerint "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással". Portálunkon a legnépszerűbb magyar gasztronómiai fesztiválokat gyűjtöttük csokorba régiók szerint. Ezek a leglátogatottab programok a fesztiválok körén belül. Legnépszerűbbek a bor- és pálinkafesztiválok, sörfesztiválok, illetve a halakhoz, húsételekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tésztafélékhez, édességekhez és a szabadtűzön (bográcsban, tárcsán) készült ételekhez kapcsolódó ünnepek, fesztiválok.

Kevi Juhászfesztivál - Túrkeve

Tíz különböző helyszínen több mint 100 szakmai közreműködővel, mintegy 400 hivatásos és amatőr kulturális közreműködővel az idén először 2 színpadon és egyéb helyszíneken összesen 50 program hívogatta a fesztivál látogatóit. A két nap alatt összesen 240 főző nevezett be a különböző versenyszámokban meghirdetett főzőversenybe, de ennél többen főztek. Voltak akik csak a közösségi élmény, a baráti társaság kedvéért rotyogtatták a közös ebédet a fesztiválon! 200-an neveztek be birkapörkölttel. 40-en főztek egyéb kunsági népi ételt, amelyből elmaradhatatlan volt a slambuc (más néven topogó), a marhapörkölt, a kakaspörkölt, a pacal ...

Tovább a Juhászfesztivál honlapjára.

Szolnoki Gulyásfesztivál

Ha bárhol a világon megkérdezik, hogy a „gulyás” szóhoz melyik nemzet neve társítható, akkor a legtöbben azonnal rávágják, hogy a magyar. Magyarország gulyás nagyhatalommá vált, ami nem is csoda, hiszen ez a csodálatos étel ízig – vérig hozzánk tartozik, és a Szolnoki Gulyásfesztivál szervezői évek óta ápolják hagyományait.

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Bezermeni Vigasságok - Hajdúböszörmény

Ötödik alkalommal hagyományt teremtő jelleggel került megrendezésre a „Bezermeni Vigasságok” gasztronómiai nap, melyet a város napjához, és a mezővárosi múltunk emlékéhez kapcsolódva szervezünk évek óta.
A rendezvény a gasztronómia sokszínűségét kívánja bemutatni a térségben élők és a turisták számára.

Tovább a Vigasságok honlapjára.

Márton Napi Libalakoma - Hajdúszoboszló

Márton nap alkalmából újborral és libából készült ételekkel várják a látogatókat a Márton Napi Libalakoma vendéglátói. A rendezvényen a libából készített ételek választéka mellett a magyar pincészetek újbor kínálatából is válogathatnak a látogatók. A liba napi lakoma az év záró gasztronómiai eseménye Hajdúszoboszlón, mely több zenés és kulturális programmal is szórakoztatja az érdeklődő közönséget.

Tovább a Libalakoma honlapjára.

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768