Gasztronómiai fesztiválok
Észak-Magyarországon

A több, mint két évszázaddal ezelőtt élt híres francia gasztronómus, politikus és író Brillat-Savarin meghatározása szerint "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással". Portálunkon a legnépszerűbb magyar gasztronómiai fesztiválokat gyűjtöttük csokorba régiók szerint. Ezek a leglátogatottab programok a fesztiválok körén belül. Legnépszerűbbek a bor- és pálinkafesztiválok, sörfesztiválok, illetve a halakhoz, húsételekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tésztafélékhez, édességekhez és a szabadtűzön (bográcsban, tárcsán) készült ételekhez kapcsolódó ünnepek, fesztiválok.

Zempléni Fesztivál

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális–turisztikai– gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata.
Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget.

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Miskolci Sörfesztivál

A koncerteknek, a különleges söröknek, finom ételeknek és változatos programoknak köszönhetően fantasztikus hangulat alakult ki a 2014-es Miskolci Sörfesztivál teljes ideje alatt. A koncerteken tapsoló és éljenző tömegek előtt léphettek fel a zenekarok és előadóművészek.

Tovább a Sörfesztivál honlapjára.

Csokoládé Fesztivál - Szerencs

Szerencsen közel száz éve van, és reméljük, még hosszú ideig lesz is magyar csokoládégyártás. Helyi vállalkozás műhelyeiben, helyi emberek keze nyomán készül az édes finomság, amit egyre több üzletben lehet fellelni országszerte. Az idei fesztivál célja továbbra is az, hogy a szerencsi csokoládét népszerűsítse, mindamellett, hogy nagyszerű kikapcsolódást, szórakozást nyújtson az ideérkező gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Szatmár-Beregi Szilvanap - Tarpa

Szabolcsi főzőmesterek párlatai szolgálnak bizonyságul: a pálinka nem ok nélkül lett hungarikum. A magyar ember számára az erjedő gyümölcsök alkoholos párlata nem csak élvezeti cikk: évszázadokon keresztül gyógyszerként, energiaitalként és roborálószerként is funkcionált.

Tovább a Szilvanap honlapjára.

Tokaji Borfesztivál

Június első hétvégéjén rendezik a Tokaji Borfesztivált. A látogatók megkóstolhatják a borvidék pincéinek emblematikus borait. A borfesztivál mellett, színvonalas művészeti programok, koncertek, és sztárfellépők produkciói színesítik a rendezvénysorozat három napját.

Tovább a Borfesztivál honlapjára.

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768