Gasztronómiai fesztiválok
Kárpát-medencében

A több, mint két évszázaddal ezelőtt élt híres francia gasztronómus, politikus és író Brillat-Savarin meghatározása szerint "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással". Portálunkon a legnépszerűbb magyar gasztronómiai fesztiválokat gyűjtöttük csokorba régiók szerint. Ezek a leglátogatottab programok a fesztiválok körén belül. Legnépszerűbbek a bor- és pálinkafesztiválok, sörfesztiválok, illetve a halakhoz, húsételekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tésztafélékhez, édességekhez és a szabadtűzön (bográcsban, tárcsán) készült ételekhez kapcsolódó ünnepek, fesztiválok.

Pityókafesztivál - Kézdivásárhely

A Kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom keretében egy gasztronómiai rendezvényre kerül sor, ahol a versenyzők készítményeik alapanyagaként kötelezően pityókát (krumplit) használhatnak, ételeiket bográcsban kell elkészítsék. A hagyományos receptek alapján elkészült ízletes ételeket az értékelés után a látogatók is megkostólhatják.

Tovább a Pityókafesztivál weboldalára.

Töltöttkáposzta Fesztivál - Parajd

Háromnapos csodát ígértek a szervezők, és állták szavukat. A rendezvénysorozat fő helyszíne ezúttal is a központi park volt, a színpadon zajló programok, a büfék és a hatalmas sörsátor, illetve nem utolsósorban a gasztronómiai verseny 24 résztvevőjének látványosan feldíszített standjai és a számtalan recept alapján készülő töltelékes káposzta ínycsiklandozó illata csak úgy vonzotta az érdeklődőket.

Tovább a Fesztivál weboldalára.

Csángó Túrós Puliszka Fesztivál

Augusztus utolsó hétvégéjén újra Csángó Túróspuliszka Fesztivál! Ezúttal megpróbálunk egy rekord méretű túrós puliszkát készíteni! Természetesen a megszokott jó programok sem maradnak el.

Kassai Ínyencfesztivál

A kassai Városi Park ismét a gasztronómiai élmények zöld szigetévé változik. A Kassai Ínyencfesztivál már hatodik alkalommal várja Önt és barátait, hogy hangulatos környezetben, a város szívében kóstoljanak finom ételeket, különféle ízes borokat vagy, hogy kellemesen kikapcsolódjanak egy dzsesszkoncert mellett.

Tovább az Ínyencfesztivál weboldalára.

Mézfesztivál - Inám (Felvidék)

Inám természeti elhelyezkedése kitűnő helyet biztosít a méhészek és méhek számára is. A mézfesztivál első ízben 2000. szeptember 1-jén és 2-án került megrendezésre és az óta egyre többen látogatnak el az ország különböző pontjairól. A rendezvény célja a méz és méhészet népszerűsítése.

Tovább a Mézfesztivál honlapjára.

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768