Gasztronómiai fesztiválok
Közép-Dunántúlon

A több, mint két évszázaddal ezelőtt élt híres francia gasztronómus, politikus és író Brillat-Savarin meghatározása szerint "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással". Portálunkon a legnépszerűbb magyar gasztronómiai fesztiválokat gyűjtöttük csokorba régiók szerint. Ezek a leglátogatottab programok a fesztiválok körén belül. Legnépszerűbbek a bor- és pálinkafesztiválok, sörfesztiválok, illetve a halakhoz, húsételekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tésztafélékhez, édességekhez és a szabadtűzön (bográcsban, tárcsán) készült ételekhez kapcsolódó ünnepek, fesztiválok.

Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

A régi és elfelejtett hal hagyományok a Balaton felvidéken újra nemzetközi hírűek. Tapolcán a halak mellett komoly történelme van a borkereskedelemnek is, így a rendezvény hangsúlyt fektet a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére. A pisztráng, és általában a hal fogyasztása szinte kötelezővé teszi a bor fogyasztását is, ...

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Fehérvári Lecsófőző Vigasság

2004 óta minden év szeptemberében megrendezik városunkban a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, korábbi nevén Lecsófesztivált. Várhatóan idén is benépesítik a lecsófőző csapatok a Várkörutat, és a Rákóczi utat, ahol ismét barátok és munkatársak találkozhatnak egymással, azzal a céllal, hogy jól érezzék magukat.

Tovább a Vigasság honlapjára.

Bábolnai Sonkafesztivál

2007-ben megrendeztük az első Sonkafesztivált és 2008-ban már érzékelhető igény volt a rendezvényre. A 2009-es évben megalakítottuk a Magyar Sonkalovagrendet, hogy a Fesztivált továbbra is évente megrendezzük és elinduljon a megmaradt hagyományos sonkagyártók összefogása.

Tovább a Sonkafesztivál honlapjára.

Sajt és Bor Napok - Balatonföldvár

A balatonföldvári Sajt és Bor Napokon képviseltetik magukat az ország legjobb borászai és pincészetei, kiváló fehér és vörös boraikkal. A borkóstolás kiváló borkorcsolyái: a különböző kézműves sajtok,a helyben sütött kenyérlángos, és lepény gondoskodik arról, hogy a balatonföldvári eseményre látogató éhesen nem marad.

Tovább a Sajt és Bor Napok honlapjára.

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768