Gasztronómiai fesztiválok
Nyugat-Dunántúlon

A több, mint két évszázaddal ezelőtt élt híres francia gasztronómus, politikus és író Brillat-Savarin meghatározása szerint "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással". Portálunkon a legnépszerűbb magyar gasztronómiai fesztiválokat gyűjtöttük csokorba régiók szerint. Ezek a leglátogatottab programok a fesztiválok körén belül. Legnépszerűbbek a bor- és pálinkafesztiválok, sörfesztiválok, illetve a halakhoz, húsételekhez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tésztafélékhez, édességekhez és a szabadtűzön (bográcsban, tárcsán) készült ételekhez kapcsolódó ünnepek, fesztiválok.

Győri Pálinkafesztivál

A Győri Pálinkafesztivál - kiállítók és szakértők szerint - az ország legjobb pálinkafesztiváljává érett. 17 pálinkás kiállító termékei között megtalálható mintegy 300 pálinka és különféle, pálinkát népszerűsítő ital (mint pl. pálinkakoktél). A Győri Pálinkafesztivál sajátossága, hogy kizárólag pálinkafőzdék települhetnek ki, kötelező tulajdonosi, vagy főzőmesteri jelenléttel.

Tovább a Pálinkafesztivál weboldalára.

Velemi Gesztenyenapok

Színes kulturális programokkal, kézműves termékekkel, népi iparművészekkel, kirakodóvásárral várják a gasztronómiai hagyományőrző ünnepre, a Velemi Gesztenyenapokra érkezőket.

Tovább a Gesztenyenapok weboldalára.

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál

Érezzük magunkhoz közelebb a zalai erdők ízét, illatát!
A belvárost birtokukba veszik a vadételek kínálói, az újborok kóstoltatói, és mindeközben ne feledkezzünk meg a fesztiváli hangulatról, a fergeteges koncertekről!

Tovább a Fesztivál weboldalára.

Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál - Fertőd

Az étkezés egyike az élet azon örömeinek, amelykor valamennyi érzékszervünket kényeztetjük. Erre a nagyszerű kulináris játékra invitáljuk Önöket, hasonlítsuk össze, ki tudja jobban a barokk kor íz világával elkápráztatni a mai kor emberét.

Tovább a Fesztivál honlapjára.

Írjon nekünk, ha a portállal vagy az oldallal kapcsolatban mondanivalója van:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768