Mi az? hu a tudásportál

Tartalom, témák - 2. oldal

Tudásportálunkon az érdeklődők számára feldolgoztunk egy-egy témát. A témakör széles: a gasztronómiai fesztiváloktól a magyar irodalom, hazánk történelmi korszakai, a rovásírás, neves személyek, sportok témakörén át a klasszikus és népzenéig; a gazdasági és adózási ismeretektől az idegen nyelvek, idézetek, a bűvös-kockák, a lovaglás, közlekedés, utazás világán át a városi legendákig és különös jelenségekig a legkülönfélébb, közérdeklődésre számot tartó ismeretekből válogattunk írások, képek, videók és egyéb hasznos információk segítségével úgy, hogy a legegyszerűbb módon kapjon az egyes témákról áttekintést az érdeklődő. Bizonyos témakörökben Startlapos (lap.hu) linkválogatást ajánlunk a kedves olvasó figyelmébe, ahol szinte fillérekért akár Ön is reklámozhatja vállalkozását, szolgáltatását. Az egyes tartalmak nem minden esetben tükrözik a szerkesztők álláspontját, az összeállítások célja csupán az egyes témák bemutatása volt.

Örül látogatásának és kellemes időtöltést
kíván Straub Tamás, vezető szerkesztő.

vissza az 1. oldalra tovább a 3. oldalra tovább a 4. oldalra

Filléres jelenlét az interneten!

Már napi 10 forinttól (havi 300 Ft-tól) szöveggel vagy képpel hirdetheti vállalkozását, tevékenységét több, mint 400 különböző tematikájú Startlapos lap.hu oldalon, amelyeket kis szerkesztői csapatunk gondoz. A megrendelés nagyságától (volumenétől) függően további jelentős díjkedvezmény is érvényesíthető, amelyről a megadott elérhetőségek útján tájékozódhat.

Tudjon meg többet filléres médiaajánlatunkról!

Magyar irodalom

Válogatás Wass Albert műveiből, írásaiból

Gróf szentegyedi és cegei Wass Albert (Válaszút, 1908. január 8. – Astor, Florida, 1998. február 17.) erdélyi magyar író és költő.
Magyarországon csak halála után fedezték fel Wass Albertet mint az erdélyi magyar irodalom nagyját. Ő a magyar irodalom egyik legellentmondásosabb alakja; a hivatalos irodalomtörténet mintha tudomást sem venne róla, miközben vannak, akik a legnagyobbak között emlegetik, és masszív, politikai felhangoktól sem mentes kultusz alakult ki körülötte mind Erdélyben, mind Magyarországon...
Műveit Magyarországon a rendszerváltás óta jelentetik meg, korábban itt szinte ismeretlen volt...

Ismerjen meg több Wass Albert írást, verset!

Wass Albertről további információkat 
a linkgyűjteményben talál
Wass Albertről további információkat a linkgyűjteményben talál
Márai Sándorról széleskörű  
információkat a linkgyűjteményben talál
Márai Sándorról számos információt a linkgyűjteményben talál

Válogatás a legszebb magyar versekből

Ismerjen meg több csodaszép magyar verset!

Vállalkozás, adózás

Alternatív gazdaság (linkválogatás)

A hagyományos és főáramú (mainstream) közgazdaságtani szemlélettel és gyakorlattal (profit-maximalizálás, piacok kiterjesztése, önérdek érvényesítése, stb.) szembenálló alternatív gazdasági modellek az embert, a közösséget, a morált, a közjó szolgálatát helyezik az előtérbe. E tanok, szemléletek megnevezésére használatos még az emberléptékű, etikai, új, buddhista, humánus, zöld, kék stb. jelző is.

Az alternatív gazdaságról további információkat a linkgyűjteményben talál

Tudjon meg többet az alternatív gazdaságról!

Pénz, üzlet, cégek

Válogatott idézetek pénzről, gazdagságról

"A magyar pénzt "keres", a német pénzt "érdemel" (Geld verdienen), a francia pénzt "nyer" (gagner d`argent), az amerikai pénzt "csinál" (to make money). Tökéletesen jellemző kifejezések. A szegény magyart mintha látná az ember, hogyan keresi a pénzt, melyik bokorban találhatná meg; a jámbor németet, ahogy izzad, dolgozik kézzel-lábbal, míg megérdemli azt a pénzdarabot; a könnyűvérű franciát, ahogy kockáztat és nyer, ha akad egy másikra, aki veszít; míg a nehézvérű jenki ül egyhelyben, s a körmét faragva csinálja a pénzt." (Jókai Mór)

Ismerjen meg több idézetet a pénzről!

Vállalkozási ismeretek (linkválogatás)

A  vállalkozásról további információkat a linkgyűjteményben talál

A tapasztalatok szerint az újonnan induló vállalkozások harmada nem éri meg az első év végét. Jelen linkválogatás azért jött létre, hogy ez az Ön vállalkozásával ne történjen meg. Az oldalon levő hivatkozásokban található hasznos információk tanulmányozásának segítségével Ön beindíthatja és sikerre viheti vállalkozását.

Tudjon meg többet a vállalkozásról!

Motorkerékpár és motorozás

Biztonsági tanácsok motorosoknak

A közlekedésben a motorosok testi épsége nagyobb kockázatnak van kitéve, mint a személygépkocsival közlekedőké. Míg a fém kaszniban ülőket passzív biztonsági eszközök sokasága (biztonsági öv, energiaelnyelő zónák, fejtámla, stb.) védik, addig a két keréken utazók teste egy baleset során közvetlenül van kitéve sérülésnek.

Tudjon meg többet a motorozás biztonságáról!

Motorkerékpár, motorozás (linkválogatás)

A motorkerékpárokról és motorozásról további információkat a linkgyűjteményben talál

Egy nyomtávú, kétkerekű motoros közlekedési eszköz a motorkerékpár (vagy egyszerűen motor). Különböző célokra - túrázásra, városi forgalomra, versenyzésre és terepre - eltérő modellek alkalmasak. Világszerte kb. 200 millió van használatban, számos helyen a motor a leghétköznapibb motorizált közlekedési eszköz.

Tudjon meg többet a motorkerékpárokról és motorozásról!

Légzsákos motoros kabát (mellény, dzseki)

A motorkerékpárosok biztonságának új dimenzióját nyitotta meg a kabátba integrált légzsákrendszer, amelyhez egy aktiváló zsinór és sűrített légnemű anyaggal töltött patron tartozik. Esésnél, ütközésnél a motoros teste megrántja az aktiváló kábelt, ezáltal nyitja a patront, így a légzsákrendszer 0.1 - 0.3 másodperc alatt automatikusan felfújódik, ami hatékonyan védi használója felsőtestének életfontosságú szerveit.

Tudjon meg többet a légzsákos kabátról!

Fektessen a biztonságba, használjon, vegyen (fel) légzsákos ruhát!

Motoros viccek angolul - Motorcycle Jokes

There's the sad story of the poor guy who was in a terrible motorcycle accident. When he came out from under the anaesthetic, the doctor was leaning over him anxiously. "Son," he said, "I've got some good news and some bad news. "The bad news is that your were in a very serious accident, and I'm afraid we had to amputate both your feet just above the ankle." "Jesus," gasped the patient. "What's the good news?" "The fellow in the next bed over will give you a good price for your boots."

Ismerjen meg több angol nyelvű motoros viccet!

vissza az 1. oldalra tovább a 3. oldalra tovább a 4. oldalra

Írjon nekünk, ha a portállal kapcsolatban mondanivalója van vagy
tartalomba illeszkedő, közérdeklődésre  számot tartó saját témával,
írással, összeállítással szívesen megjelenne  népszerű  portálunkon:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768