Mi az? hu a tudásportál

Tartalom, témák: 3. oldal

Tudásportálunkon az érdeklődők számára feldolgoztunk egy-egy témát. A témakör széles: a gasztronómiai fesztiváloktól a magyar irodalom, hazánk történelmi korszakai, a rovásírás, neves személyek, sportok témakörén át a klasszikus és népzenéig; a gazdasági és adózási ismeretektől az idegen nyelvek, idézetek, a bűvös-kockák, a lovaglás, közlekedés, utazás világán át a városi legendákig és különös jelenségekig a legkülönfélébb, közérdeklődésre számot tartó ismeretekből válogattunk írások, képek, videók és egyéb hasznos információk segítségével úgy, hogy a legegyszerűbb módon kapjon az egyes témákról áttekintést az érdeklődő. Bizonyos témakörökben Startlapos (lap.hu) linkválogatást ajánlunk a kedves olvasó figyelmébe, ahol szinte fillérekért akár Ön is reklámozhatja vállalkozását, szolgáltatását. Az egyes tartalmak nem minden esetben tükrözik a szerkesztők álláspontját, az összeállítások célja csupán az egyes témák bemutatása volt.

Örül látogatásának és kellemes időtöltést
kíván Straub Tamás, vezető szerkesztő.

vissza az 1. oldalra vissza a 2. oldalra tovább a 4. oldalra

Filléres jelenlét az interneten!

Már napi 10 forinttól (havi 300 Ft-tól) szöveggel vagy képpel hirdetheti vállalkozását, tevékenységét több, mint 400 különböző tematikájú Startlapos lap.hu oldalon, amelyeket kis szerkesztői csapatunk gondoz. A megrendelés nagyságától (volumenétől) függően további jelentős díjkedvezmény is érvényesíthető, amelyről a megadott elérhetőségek útján tájékozódhat.

Tudjon meg többet filléres médiaajánlatunkról!

Idegen nyelven könnyedén

The more languages you know,
the more of a person you are.
(Ahány nyelven tudsz annyi ember vagy.)

Latin, a nyelvek királynője (Regina linguarum)

Nyelvek királynője a latin, mert a történelem megismerésének elengedhetetlenül fontos eszköze e nyelvben való jártasság. Kultúránk gyökereit az antik világban kell keresnünk. A nagy tudós Leibniz meg volt győződve arról, hogy a latin egyetemes és a jövőben is maradandó nyelv lesz. (Lingua universalis et durabilis ad posteritatem)
Összeállításunkban számos, XXI. században is használható latin szólás, kifejezés, közmondás, idézet található.

Ismerjen meg több latin szólást, közmondást!

Motoros viccek németül - Motorrad Witze

Treffen sich zwei Pastoren. "Mir ist gestern mein Roller gestohlen worden", klagt der eine. Der andere: "Pass auf! Wenn Du nächsten Sonntag auf der Kanzel stehst, predige einfach die Zehn Gebote! Wenn Du sagst: 'Du sollst nicht stehlen', brauchst Du nur zu gucken, wer aus der Gemeinde zusammenzuckt." Am nächsten Montag treffen sich beide. "Na, hat's geklappt?", will der eine wissen. "Schon, aber anders, als Du gedacht hattest. Denn vor 'Du sollst nicht stehlen' kommt ja 'Du sollst nicht ehebrechen' und da fiel mir ein, wo ich mein Roller stehen lassen habe."

Ismerjen meg több német nyelvű motoros viccet!

Motoros viccek franciául - Blagues de motards

Un motard entre dans une ferme et dit au paysan:
- Je suis désolé, à la sortie du virage, votre coq était au milieu de la route et je l'ai écrasé. Permettez moi de le remplacer.
- Si vous voulez dit le fermier. Allez au fond de la cour, les poules sont derrière le grillage...

Ismerjen meg több francia nyelvű motoros viccet!

Interlingua, a szerkesztett nemzetközi nyelv

Az interlingua nyelv szókészlete alapvetően néhány európai nyelvből (angol, spanyol/portugál, olasz, francia) lett kialakítva, nyelvtana erősen leegyszerűsített, ezért könnyen tanulható. Ennél is fontosabb az, hogy az interlingua nyelv elsajátításával egyszerre megnyílik a lehetőség, hogy több, mint 600 millió embertársunkkal közvetlenül kommunikáljunk, mert ők a nyelv külön tanulása nélkül is megértenek/megérthetnek minket.

Tudjon meg többet az interlingua nyelvről!

Ló, lovas, lovaglás

Válogatott idézetek lovakról, lovaglásról

"Ország, melly fekvésére, éghajlatára, termékére és nemzeti lelkére nézve jó lovakat nevelni, Magyar Országnál különb nincs és hogy csak magunkon áll ezen tárgyat olly virágzásba hozni és valaha olly gyümölcsözésre vinni: hogy a Világ minden vásárait lovainkkal elboríthassuk és hogy a Magyar Ló mindenütt igazságos és megérdemelt Elsőséget nyerjen..." (Gróf Széchenyi István:Lovakrul)

Ismerjen meg több idézetet a lovakról!

Légzsákos lovas mellény

A lovasok biztonságának új dimenzióját nyitotta meg a mellénybe integrált légzsákrendszer, amelyhez egy aktiváló zsinór és sűrített légnemű anyaggal töltött patron tartozik. Esésnél, ütközésnél a lovas teste megrántja az aktiváló kábelt, ezáltal nyitja a patront, így a légzsákrendszer 0.1 - 0.3 másodperc alatt automatikusan felfújódik, ami hatékonyan védi használója felsőtestének életfontosságú szerveit.

Tudjon meg többet a lovas légzsákról!

Sportról általában

Windsurf vásárlási tanácsok

A windsurf egy olyan vizi sport, amely egyesíti a vitorlázás és a surf elemeit. A windsurf deszkát (board), amely általában 2-3 méter hosszú, térfogata 60-tól 250 literig terjed a szél ereje a vitorlázaton (rig) keresztül hajtja. A vitorlázat a vitorlából, az árbócból és a kétoldalú boom-ból áll. A deszkához egy szabadon forgó kardántengelyen keresztül csatlakozik. A vitorla nagysága a szörfös képességétől, a windsurf tipusától, a szél erejétől és egyéb feltételektől függően 2.5 - 12 nm-ig terjed.

Ismerje meg a windsurf vásárlási tanácsokat!

Téli sportok

Hazai sí- és snowboard pályák

Trianon következtében Magyarország elvesztette magashegyeit, azonben hazánkban jelenleg mintegy félszáz sílift üzemel kifejezetten havas sípályákon. A tervek szerint a következő években jó néhány új sílift fog épülni. Síelésre és snowboardozásra tehát kis hazánkban is van lehetőség, nem szükséges csupán ezért külföldre utazni. Az alábbiakban a legfontosabb hazai síterepeket gyűjtöttük csokorba.

Ismerje meg a windsurf hazai sí- és snowboard pályákat!

Eladó! Akció! Vásár!

Légzsákos kabát, mellény vásárlása

Eladó légzsákos kabát, mellény. A motorosok (és lovasok) biztonságának új dimenzióját nyitotta meg a kabátba (mellénybe) integrált légzsákrendszer, amelyhez egy aktiváló zsinór és sűrített légnemű anyaggal töltött patron tartozik. Esésnél, ütközésnél a motortól eltávolodó motoros (lóról leeső lovas) teste megrántja a rögzítő kábelt, ezáltal nyitja a patront, így a légzsákrendszer a másodperc töredéke alatt automatikusan felfújódik, ezáltal hatékonyan védi a használója életfontosságú szerveit, a gerincet, nyakat, bordákat, kulcscsontot, mert a felsőtestet ért ütődéseket nagymértékben csillapítja.

Tudjon meg többet a légzsákos kabátok, mellény vásárlásáról!

Talányok, titkok, tények

Városi legendák - Urban legends

"A szóbeszéd vagy városi legenda (angol nevének – urban legend – tükörfordítása nyomán) főleg a városi közösségek történeteinek gyűjtőneve. A hihetőnek hangzó (soknak van valóságalapja), ám szokatlan, sőt néha morbid történetek főbb vonásai állandóak, de a terjedése során a szereplők, a helyszín, az időpont stb. legtöbbször cserélődnek... "

Tudjon meg többet a városi legendákról!

Összeesküvés-elméletek - Conspiracy theories

"Az összeesküvés-elmélet olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött általa megnevezett csoport áll. Az összeesküvés titkos szövetkezés vezető politikai személyiség ellen, vagy az állami, társadalmi rend erőszakos megdöntésére. Minden összeesküvés-elmélet alapja a titok,..."

Tudjon meg többet az összeesküvés-elméletekről!

Az Új Világrend - New World Order

"Az Új Világrendről szóló elméletek azon alapulnak, hogy az árnyékkormányok a politikai elit segítségével egy globalista összeesküvéssel létrehozzanak egy, az egész világ felett uralkodó, tekintélyelvű világkormányt, amely a jelenlegi nemzetállamok helyébe lépne és teljesen ideologizálná megalapítását, mint az emberiség történelmi folyamatainak végkifejletét."

Tudjon meg többet az Új Világrendről!

vissza az 1. oldalra vissza a 2. oldalra tovább a 4. oldalra

Írjon nekünk, ha a portállal kapcsolatban mondanivalója van vagy
tartalomba illeszkedő, közérdeklődésre  számot tartó saját témával,
írással, összeállítással szívesen megjelenne  népszerű  portálunkon:

Az oldalon szereplő információk, képek, publikációk és adatbázisok szerzői jogvédelem alatt állnak. © | Javasolt minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768